Reglement Koppeltornooi 2023-2024

Data Koppeltornooi

10/nov/23 West-Vlaams koppeltornooi ronde 1 Daverlostraat 132 Brugge
08/dec/23 West-Vlaams koppeltornooi ronde 2 Ontmoetingscentrum Oud stadhuis Gistel
19/jan/24 West-Vlaams koppeltornooi ronde 3 Christelijke Mutualiteit, Weststraat 88, 8370 Blankenberge
09/feb/24 West-Vlaams koppeltornooi ronde 4 Emelgemseplein, 8870 Izegem
1/mrt/24 West-Vlaams koppeltornooi ronde 5 Koninginnelaan 76 Oostende

Reglement Koppeltoernooi West-Vlaamse liga

1
Het Koppeltoernooi wordt volgens Zwitsers systeem gespeeld over 5 ronden.
Elke ronde wordt op een gezamenlijke speellocatie afgewerkt. Uitstellen is niet mogelijk.
Het speeltempo bedraagt 1u30 + 30 sec increment per zet.

2
Het Koppeltoernooi staat open voor teams van minimaal 2 en maximaal 4 spelers, van wie er per ronde telkens 2 aantreden.

3
De teams melden zich ten laatste 1 week voor de start van het toernooi aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ze bezorgen een lijst met stamnummer en in Elovolgorde van de 2 tot 4 personen die van een team deel uit maken. In de loop van het toernooi kunnen de spelerslijsten niet aangepast worden.

4
Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro per team. Dit bedrag is voor de aanvang van het toernooi te storten op BE35 0012 3537 6337 op naam van Schaakliga W-Vl - Winkelpad 202 te 8400 Oostende

5
Een speler kan slechts op 1 lijst voorkomen. De spelers van een team moeten lid zijn van eenzelfde club. Een speler mag echter wel voor een andere club dan zijn hoofdclub uitkomen mits hij aangesloten is bij een West-Vlaamse club en de deelnemende kring dit op zijn lijst expliciet aanduidt.

6
Het teamlid met de hoogste Elorating bepaalt in welke categorie het team ingedeeld wordt: + 1800 of -1800. Een team kan bestaan uit spelers van zowel +1800 als -1800. Indien er niet genoeg teams zijn om 5 ronden Zwitsers te spelen in de + 1800 en de -1800 reeksen afzonderlijk worden de beide reeksen samengevoegd.
Er wordt in dat geval wel een apart klassement gemaakt op het einde van het toernooi.

7
Alle ronden worden gespeeld volgens de kalender die ten laatste in augustus wordt bekend gemaakt. De kalender kan alleen door uitzonderlijke omstandigheden worden aangepast. Alle ronden starten om 20.00 uur.

8
De teamkapitein stelt voor de aanvang van de partijen het koppel op zoals hij wil, m.a.w. beide spelers mogen, maar hoeven niet volgens elorating te spelen. Bij de start van iedere ronde wisselen beide teamkapiteins de koppelformulieren uit met de naam, stamnummer, de plaats en de rangschikking die de spelers in de ploeg innemen. Na de uitwisseling van de ploegformulieren mogen de koppels niet meer onderling van plaats wisselen.

9
Mobiele telefoon of een elektronisch communicatiemiddel dienen uitgeschakeld te zijn, op eigen risico in de speelzaal meebrengen is toegestaan. Dezelfde regels gelden zoals in de nationale interclubs.

10
Binnen de 48 uren nadat de partijen gespeeld zijn, moet door beide teams/koppels de uitslag van de gespeelde ronde per mail overgemaakt worden aan (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
De reeks, de naam van de kring, de namen van de spelers met hun respectievelijke stamnummers, en de uitslag per bord worden hierbij vermeld.

11
De uitslagen worden als volgt genoteerd: 3 voor winst – 2 voor gelijk spel – 1 voor verlies – 0 voor FF. Mocht er binnen een reeks een bye zijn dan krijgt die ploeg 2 punten (een half matchpunt en 2 bordpunten)

12
De partijen worden ingezonden voor eloverwerking.

13
Na iedere ronde wordt door de toernooileider een excel bestand naar de deelnemende clubs verzonden met de uitslagen en stand na iedere ronde.

14
De paringen worden gemaakt ten laatste de week voor de volgende ronde en naar de deelnemers verstuurd per mail.

15
Bij een forfait, wordt een boete aangerekend van 10 euro per speler, die ten laste komt van de club waartoe de teamleden behoren. Het bedrag daarvan gaat integraal naar de liga West-Vlaanderen.
Bij een forfait ten laatste 1 dag voor de te spelen ronde aangekondigd forfait wordt de boete gereduceerd tot 5 euro per speler. Deze boete gaat integraal naar de liga West-Vlaanderen

16
Scheiding bij gelijkheid van punten.
1. Medium Bucholz
2. Bucholz
3. Sonneborn-Berger
4. Hoogst gemiddelde elo der tegenstanders
5. Voortschrijding
6. Onderlinge uitslag
7. Loting

17
Alle betwistingen die niet kunnen opgelost worden met de regels van de FIDE worden opgelost door de wedstrijdleider. Tegen zijn beslissing kan tot 2 dagen na de ronde schriftelijk beroep worden aangetekend bij de ligavoorzitter. De ligavoorzitter legt de zaak voor aan de beroepscommissie voor een definitieve beslissing. De beroepscommissie bestaat uit voorkeur uit arbiters met een B-licentie.
De betrokken partijen worden hiervan op de hoogte gebracht via mail.

18
Door hun deelname verklaren de clubs zich akkoord om bij een mogelijke betwisting zich neer te leggen bij de genomen beslissing van de beroepscommissie.

19
Prijzen: Reeks +1800 en Reeks -1800
Reeks winnaar: 140 euro
2de prijs: 80 euro
3de prijs: 60 euro
4de prijs: 40 euro

Na 5 ronden wordt een klassement opgemaakt per reeks.
De prijzen worden uitgekeerd aan de clubs waartoe de team/koppel behoren. Het staat de clubs vrij het bedrag geheel of gedeeltelijk aan de teams/koppels door te storten.

 

 
chess consult   talistro witachtergrond